• cryptoAI
  • OSINT Module 2

    IOSI102

    OSINT Module 2

    Na succesvolle afronding van de module IOSI101 heeft u de mogelijkheid om deel te nemen aan de tweede module IOSI102. Deze module, die een duur van drie dagen heeft, sluit perfect aan op de eerder verworven kennis en wordt verrijkt met elementen die direct inzetbaar zijn voor digitaal informatiegestuurd werken in diverse sectoren, waaronder financieel onderzoek, opsporing en veiligheid.

    Overzicht onderdelen IOSI102:

    Onderdeel 10: Gebruik Case Management Systems voor complexe onderzoeken

    Onderdeel 11: Operationele Informatievaardigheid Level-2

    Onderdeel 12: Digitale zaakanalyse, inclusief financiële transacties en bedrijfsstructuren

    Onderdeel 13: Samenstellen lokale forensische database

    Onderdeel 14: Importeren en analyseren van digitale informatie uit diverse bronnen

    Onderdeel 15: Artificial Intelligence | Informatieverzameling en analyse

    Onderdeel 16: Kernprincipes van blockchain- en crypto-transactieonderzoek

    Gedurende deze module krijgen de deelnemers toegang tot een unieke toolset, speciaal ontwikkeld door IACA. Deze IACA toolset omvat exclusieve OSINT-tools die optimaal zijn voor het snel doorzoeken van social media bronnen zoals Facebook en Telegram, het visualiseren van geolocaties, het optimaliseren van zoekmachines en het duidelijk in kaart brengen van online netwerken en connecties. Deze tools zijn waardevol voor diverse toepassingen, waaronder financieel onderzoek, opsporing van personen en analyse van criminele netwerken.

    Daarnaast worden de deelnemers onderwezen in de unieke OSINT-methodieken en procedures die door IACA zijn ontwikkeld. Deze stellen hen in staat om op een gestructureerde en efficiënte wijze informatie te verzamelen en analyseren, zowel voor financieel-economische vraagstukken als voor bredere veiligheids- en opsporingsdoeleinden. De opleiding biedt inzichten in het opsporen van diverse vormen van criminaliteit, waaronder financiële delicten, maar ook in het onderzoeken van complexe organisatiestructuren en het traceren van individuen.

    Door de integratie van de veelzijdige IACA-toolset en -methodieken is deze opleiding uniek en exclusief te volgen bij IACA. 

    Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

    Deze praktische en toepassingsgerichte opleiding, die verder bouwt op de kennis en vaardigheden verworven in de eerste module, is sterk aanbevolen voor professionals die zich verder willen specialiseren in het vergaren, documenteren en analyseren van digitale informatie en inlichtingen. Dit met betrekking tot personen, nationale en internationale organisaties, activiteiten of netwerken. Het is cruciaal voor het doeltreffend uitvoeren van diverse vormen van onderzoek, waaronder opsporing en interne onderzoeken, gericht op informatie-inwinning en het vormen van een gedegen inlichtingenbeeld. Dit is essentieel voor zowel het behouden van de interne integriteit van organisaties als het handhaven van nationale en internationale veiligheid en stabiliteit.

    Deze opleiding is een essentiële stap voor degenen die het diploma ‘Registered Open Source Intelligence Analyst®’ of ‘Registered Open Source Intelligence Expert®’ willen behalen.

    Vanwege de veelzijdige praktische toepassingen is deze opleiding bijzonder geschikt voor een breed spectrum aan professionals, waaronder medewerkers van opsporings- en veiligheidsdiensten, toezichthouders, hypotheek- en verzekeringsadviseurs, KYC, CDD en AML specialisten, acceptanten, schade-experts (met PE-accreditatie van NIVRE) en ambtenaren van gemeenten.

    Lesvormen: open, besloten of maatwerk
    Hoewel deze opleiding overwegend klassikaal wordt aangeboden, begrijpen wij dat u mogelijk in een besloten setting vragen wilt stellen vanwege de aard van uw werkzaamheden. Bij een minimum van twaalf deelnemers kunnen wij een besloten opleiding op onze locatie verzorgen. Daarnaast bieden we volledig op maat gemaakte opleidingen aan, gebaseerd op (delen van) deze module. We verstrekken graag een voorstel op maat.

    Al onze instructeurs zijn gescreend en hebben geheimhoudingsovereenkomsten afgesloten met diverse overheidsdiensten. Een specifieke geheimhoudingsovereenkomst voor uw organisatie of dienst is tevens mogelijk.

    Certificering & Erkenning
    Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Deze module maakt deel uit van de erkende opleidingen:

    Registered Open Source Intelligence Analyst®

    Registered Open Source Intelligence Expert- B®

    Registered Open Source Intelligence Expert- A®

    Deze opleidingen zijn alle erkende registeropleidingen die zijn getoetst en geaccrediteerd. Voor meer informatie over de erkenning en registratie kunt u de bovenstaande opleiding selecteren. Ons opleidingsinstituut is daarmee de enige civiele organisatie in Europa die bevoegd en gerechtigd is om deze diploma’s uit te reiken. Na afronding van deze tweede module ontvangt u het SPEN-diploma:

    Registered Open Source Intelligence Analyst®

    Onze OSINT-opleidingen en diploma’s genieten brede erkenning en zijn hoog aangeschreven bij verschillende overheidsdiensten, alsook bij een wijd spectrum aan internationale organisaties buiten de overheid. Of u nu al werkzaam bent bij een dergelijke organisatie of juist een functie bij een van deze werkgevers nastreeft, onze OSINT-opleidingen vormen een waardevolle toevoeging aan uw cv.

    Opvolgende modules
    Indien u de module IOSI102 met goed gevolg heeft afgerond kunt u deelnemen aan de module IOSI103: OSINT Module 3.

    Aantal lesdagen

    Minimale vooropleiding

    Kosten opleiding

    Start opleiding

    Vacatures

    Stroomdiagram

    OSIDATA