• cryptoAI
 • Particulier Onderzoeker

  Particulier Onderzoeker

  Particulier Onderzoeker

  Een privédetective, ook wel bekend als particulier rechercheur of particulier onderzoeker, is iemand die informatie verzamelt en analyseert, vaak met als doel het oplossen of voorkomen van een onrechtmatige daad of misdrijf. Het is een misvatting dat particulier onderzoekers altijd voormalige politieagenten moeten zijn. In werkelijkheid hebben veel bekende detectives een compleet andere achtergrond. Om als particulier onderzoeker te mogen werken, is het noodzakelijk om in het bezit te zijn van het erkende ECABO-diploma Particulier Onderzoeker. Onze organisatie biedt een unieke opleiding aan waarmee u in staat wordt gesteld om snel het examen succesvol af te leggen om daarna meteen aan de slag te gaan in de praktijk.

  De cursus omvat vier interactieve theorielessen, verrijkt met praktijkgerichte casussen en persoonlijke begeleiding tot aan het landelijke examen, en vindt plaats op onze locatie in Gilze-Rijen. Na deelname aan alle lessen bent u in theorie klaar voor het examen. Echter, wij streven ernaar om u te helpen in één keer te slagen. Daarom krijgt u toegang tot het IACA-LMS platform, waar u tal van oefeningen en examentrainingen vindt ter voorbereiding op uw examen. Dit besloten platform biedt tevens de mogelijkheid om op elk moment te communiceren met medecursisten en docenten. U behoudt minimaal één jaar toegang tot dit platform, wat ook een kans biedt voor netwerkmogelijkheden.

  Gedurende de opleiding ontvangt u les van gekwalificeerde particulier onderzoekers met meer dan 15 jaar ervaring. Ze hebben als onderzoekers gewerkt aan spraakmakende dossiers in zowel binnen- als buitenland, in opdracht van particulieren, advocatenkantoren en overheidsinstellingen. Ze zijn nog steeds betrokken bij lopende onderzoeken wereldwijd.

  Overzicht onderdelen:

  Onderdeel 1: Wettelijke kaders

  Onderdeel 2: Burgerlijk wetboek

  Onderdeel 3: Wet op de rechterlijke organisaties

  Onderdeel 4: Algemene verordening gegevensbescherming (AVG)

  Onderdeel 5: Strafrecht

  Onderdeel 6: Civiel recht

  Onderdeel 7: Bestuursrecht

  Onderdeel 8: Strafvordering

  Onderdeel 9: Basiskennis particulier onderzoeker

  Onderdeel 10: Tactisch en technisch onderzoek

  Onderdeel 11: Digitaal Rechercheren

  Onderdeel 12: Observatietechniek / gebruik technische middelen

  Begeleiding tijdens en na de opleiding

  Gedurende de klassikale lessen zorgen wij voor een persoonlijke en professionele voorbereiding op het landelijke examen. Buiten de lesstof om, creëren we ruimte om in een rustige setting uw toekomstplannen te bespreken, u hierin te adviseren, en samen met de andere studenten te bouwen aan een toekomstig netwerk. We hebben gemerkt dat aspirant-particulier onderzoekers niet alleen vragen hebben over de lesinhoud, maar ook over het aanvragen van de POB-vergunning en gele pas, en over hoe ze opdrachten kunnen verwerven, een netwerk kunnen opbouwen of een website kunnen ontwikkelen voor hun kantoor.

  Na het succesvol afronden van de examens en het verkrijgen van het erkende ECABO-diploma Particulier Onderzoeker, blijven onze docenten en medewerkers beschikbaar voor ondersteuning. Mocht u besluiten een eigen kantoor te starten, dan kunnen zij u adviseren en begeleiden bij het aanvragen van uw vergunning en legitimatiebewijs.

  Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

  Onze opleiding tot particulier onderzoeker geeft u de benodigde expertise om in diverse functies aan de slag te gaan als onderzoeker of fraude-expert.

  Met het diploma op zak heeft u de mogelijkheid om vanuit een eigen kantoor te werken als zelfstandig particulier onderzoeker. 

  Ook kunt u ervoor kiezen om in loondienst te gaan bij uiteenlopende organisaties die behoefte hebben aan uw onderzoeksvaardigheden. Denk aan:

  • Recherchebureaus, voor nationale en internationale onderzoeken
  • Banken, voor onderzoek naar financiële fraude
  • Verzekeringsmaatschappijen, voor opsporing van verzekeringsfraude
  • Schade-expertise bureaus, voor fraudeonderzoek en claimbeoordeling
  • Overheidsinstellingen, voor onderzoek naar uiteenlopende vormen van fraude
  • Telecombedrijven, voor onderzoek naar identiteitsfraude en misbruik
  • Winkelbedrijven, voor onderzoek naar interne criminaliteit
  • Diverse organisaties, voor het uitvoeren van integriteitsonderzoeken en interne onderzoeken

  Met het behalen van het erkende en goed aangeschreven diploma, opent zich een scala aan boeiende carrièremogelijkheden waar uw vaardigheden het verschil kunnen maken.

  Lesvormen: open, besloten of maatwerk
  Hoewel deze opleiding overwegend klassikaal wordt aangeboden, begrijpen wij dat u mogelijk in een besloten setting vragen wilt stellen vanwege de aard van uw werkzaamheden. Bij een minimum van acht deelnemers kunnen wij een besloten opleiding op onze locatie verzorgen. Daarnaast bieden we volledig op maat gemaakte opleidingen aan, gebaseerd op (delen van) deze opleiding. We verstrekken graag een voorstel op maat.

  Al onze instructeurs zijn gescreend en hebben geheimhoudingsovereenkomsten afgesloten met diverse overheidsdiensten. Een specifieke geheimhoudingsovereenkomst voor uw organisatie of dienst is tevens mogelijk.

  Certificering & Erkenning
  Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

  Na het succesvol afronden van de landelijke examens bij het SVPB, behaalt u het erkende ECABO-diploma:

  Particulier Onderzoeker

  NIVRE kent 6 PE punten toe aan de Register Fraudecoördinatoren na het volgen van deze opleiding.

  Aanvullende opleidingen

  Als aanvullende opleiding kunt u kiezen voor een van de praktische opleidingen:

  Praktijkdiploma Particulier Onderzoeker (Post-MBO)

  Verhoor-, interviewtechniek & body language

  Observatietechniek

  Digitaal rechercheren

  Hypothesevorming en scenariodenken

  UWVInternational Anti Crime Academy is een scholingspartner van het UWV.

  Aantal lesdagen

  Minimale vooropleiding

  Kosten opleiding

  Start opleiding

  Studiebelasting