• cryptoAI
 • Praktijkdiploma Particulier Onderzoeker

  Praktijkdiploma

  Praktijkdiploma Particulier Onderzoeker

  Ons instituut biedt al meer dan tien jaar de theoretische opleiding Particulier Onderzoeker aan. Tijdens deze opleiding worden studenten zorgvuldig opgeleid volgens de gestelde exameneisen van de SVPB. Echter, door de jaren heen hebben we een aanzienlijke behoefte aan praktische kennis waargenomen, vooral na het behalen van het diploma. De beperkte beschikbaarheid van stageplaatsen verergert dit probleem, waardoor particulier onderzoekers vaak genoodzaakt zijn hun vaardigheden in de praktijk te leren door middel van vallen en opstaan.

  Met het oog op dit probleem, streven we ernaar om met de Post-MBO opleiding Praktijkdiploma Particulier Onderzoeker een brug te slaan tussen theorie en praktijk. Het hoofddoel van deze opleiding is het vergroten van de praktische kennis en vaardigheden die onmisbaar zijn voor het succesvol uitoefenen van het beroep van Particulier Onderzoeker.

  De opleiding is opgebouwd uit vier praktische modules, die elk zijn ontworpen om een specifiek aspect van het beroep te belichten. Studenten hebben de vrijheid om deze modules in een willekeurige volgorde te volgen, wat flexibiliteit en personalisatie in het leertraject mogelijk maakt. Elk van deze modules richt zich op het toepassen van theoretische kennis in real-world scenario’s, waardoor studenten een grondige voorbereiding krijgen voor de uitdagingen die ze in hun toekomstige beroepsleven zullen tegenkomen.

  Deze modulaire opleiding omvat vier praktische modules, die in elke gewenste volgorde kunnen worden doorlopen:

  Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

  De Post-MBO opleiding Praktijkdiploma Particulier Onderzoeker is primair ontworpen voor studenten die reeds een diploma Particulier Onderzoeker of Buitengewoon Opsporingsambtenaar op zak hebben. Echter, de opleiding staat ook open voor medewerkers van gemeenten, verzekeraars, banken en andere onderzoekers die de inhoud van de opleiding nuttig vinden voor hun werkzaamheden.

  Onze studenten waarderen de opleiding hoog vanwege het praktische en toepasbare karakter ervan. De theorie die tijdens de lessen wordt gepresenteerd, wordt vaak afgewisseld met praktische oefeningen, waardoor de aangeleerde lesstof direct in de praktijk gebracht kan worden. De methodieken die tijdens de opleiding worden aangeleerd, kunnen dan ook meteen worden toegepast in de dagelijkse werkzaamheden van de student, wat de opleiding uiterst relevant en waardevol maakt.

  Lesvormen: open, besloten of maatwerk
  Hoewel deze opleiding overwegend klassikaal wordt aangeboden, begrijpen wij dat u mogelijk in een besloten setting vragen wilt stellen vanwege de aard van uw werkzaamheden. Bij een minimum van twaalf deelnemers kunnen wij een besloten opleiding op onze locatie verzorgen. Daarnaast bieden we volledig op maat gemaakte opleidingen aan, gebaseerd op (delen van) deze opleiding. We verstrekken graag een voorstel op maat.

  Al onze instructeurs zijn gescreend en hebben geheimhoudingsovereenkomsten afgesloten met diverse overheidsdiensten. Een specifieke geheimhoudingsovereenkomst voor uw organisatie of dienst is tevens mogelijk.

  Certificering & Erkenning
  Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

  Deze opleiding betreft een erkende registeropleiding welke getoetst en geaccrediteerd is. Voor meer informatie over de erkenning en registratie kunt u de onderstaande opleiding selecteren. Ons opleidingsinstituut is daarmee de enige civiele organisatie in Europa die bevoegd en gerechtigd is om dit diploma uit te reiken. Na afronding van alle vier de modules ontvangt u het Post-MBO diploma:

  Praktijkdiploma Particulier Onderzoeker

  NIVRE kent 12 PE punten toe aan de register-experts na het volgen van deze opleiding (muv de register-expert Toedrachtonderzoeker).

  UWVInternational Anti Crime Academy is een scholingspartner van het UWV.

  Aantal lesdagen

  Minimale vooropleiding

  Kosten opleiding

  Start opleiding