• cryptoAI
 • Cyber HUMINT

  IHUM201

  Cyber HUMINT

  Naarmate gebruikers hun persoonlijke informatie op sociale media steeds beter afschermen, wordt het almaar uitdagender om de benodigde digitale informatie uit deze bronnen te vergaren en te monitoren. Dit maakt dat OSINT tegenwoordig als inlichtingsbron niet meer toereikend is. Daarnaast verschuiven diverse sociale mediaplatformen hun focus steeds meer naar het exclusieve gebruik van mobiele applicaties, inspelend op de groeiende groep jonge gebruikers. Platformen zoals Snapchat, KIK, TikTok, Instagram en Tinder zijn hier duidelijke voorbeelden van.

  De oplossing voor deze ontwikkelingen? Cyber HUMINT!

  De maatwerk-opleiding tot Cyber-HUMINT Strategic Operator (Virtual Agent) kan worden opgedeeld in de volgende operationele onderdelen:

  Component 1: Het creëren van een online, covert ‘alter ego’

  Binnen de grenzen van wet- en regelgeving wordt u onderwezen in de subtiele kunst van het onopvallend vergaren van digitale informatie over personen en organisaties. Hoewel dit op het eerste gezicht eenvoudig lijkt, is de realiteit vaak complexer; het creëren en onderhouden van covert social media accounts (Sock Puppets) en een betrouwbaar ‘digitaal vriendennetwerk’ blijkt in de praktijk vaak gecompliceerder dan verwacht. Deze opleiding gaat bovendien verder dan enkel diverse social media bronnen en focust op de ontwikkeling van een integrale online ‘alias’.

  Component 2: Het samentellen van digitale analyses

  Naast de voorbereiding, ontwikkeling en implementatie van de genoemde ‘covert’ social media accounts en een digitaal ‘alter ego’, ligt de focus tijdens deze opleiding ook op het vervaardigen van een professionele digitale tekst-, profiel- en groepsanalyse. U verwerft de vaardigheid om individuen online ’te lezen’ en ’te begrijpen’, waardoor u zich effectiever kunt aanpassen aan de online situatie. Dergelijke analyses maken een online infiltratie inzichtelijk en verhogen de kans op succes.

  Component 3: Het beschermen van uw eigen identiteit en digitale informatie

  Dankzij uw kennis van de nieuwste tools en technieken voor online digitale infiltratie, kunt u gemakkelijker een heimelijk fake-account herkennen en ontmaskeren dat tracht persoonlijke, zakelijke of organisatorische informatie van u te verkrijgen.

  Deze unieke opleiding wordt onder meer gevolgd door Amerikaanse opsporingsdiensten. (referenties op aanvraag)

  Deze intensieve training is gewijd aan geavanceerde, bijzondere onderzoekstechnieken. In het kader van Informatiegestuurd Optreden en Opsporen is het cruciaal om toegang te hebben tot alle mogelijke digitale informatie om gefundeerde beslissingen te kunnen nemen en onderbouwen. Daarom krijgt u voorafgaand aan deze module toegang tot het Cyber-HUMINT-platform van IACA.

  Dit is de summum opleiding voor Data Gedreven Opsporen. Deze opleiding staat open voor degenen die in het kader van hun (toekomstige) werkzaamheden over de betreffende vaardigheden dienen te beschikken.

  Overzicht onderdelen IHUM201:

  Onderdeel 1: Digitale Tekstanalyse

  Onderdeel 2: Cyber Human Intelligence

  Onderdeel 3: Predictive Forensic Data Analytics & Visualisation®

  Onderdeel 4: Digitale Profiel- en Groepsanalyse

  Onderdeel 5: Aanmaken social media infiltratie-accounts

  Onderdeel 6: Bescherming en bewustwording van uw eigen identiteit en digitale informatie

  Onderdeel 7: Artificial Intelligence, informatieverzameling en analyse > Cyber HUMINT

  Onderdeel 8: Cyberpsychology

  Gedurende deze module krijgen de deelnemers toegang tot een unieke toolset, speciaal ontwikkeld door IACA. Deze IACA toolset omvat exclusieve OSINT-tools die optimaal zijn voor het snel doorzoeken van social media bronnen zoals Facebook en Telegram, het visualiseren van geolocaties, het optimaliseren van zoekmachines en het duidelijk in kaart brengen van online netwerken en connecties. Daarnaast worden de deelnemers ook onderwezen in de unieke OSINT-methodieken en procedures die door IACA zijn ontwikkeld, wat hen in staat stelt om op een gestructureerde en efficiënte wijze informatie te verzamelen en analyseren. Door de integratie van de specifieke IACA-toolset en -methodieken is deze opleiding uniek en exclusief te volgen bij IACA.

  Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

  Deze hands-on opleiding wordt ten zeerste aangeraden voor professionals die zich bezighouden met het vergaren van informatie uit gesloten bronnen. Dit omvat onder andere het meelezen in private groepen, chats en blogs, en in sommige situaties, het aangaan van online interacties. De opleiding is een essentiële stap voor degenen die het diploma ‘Registered Cyber HUMINT Strategic Operator®’ willen behalen, met focus op internetinfiltratie en covert operations. Vanwege de praktische insteek is deze opleiding bijzonder passend voor een specifieke groep professionals, zoals medewerkers van opsporings- en veiligheidsdiensten en andere onderzoekers, die betrokken zijn bij diverse aspecten van onderzoek en opsporing.

  Lesvorm: maatwerk
  Deze specifieke maatwerk-opleiding wordt uitsluitend in besloten vorm aangeboden, gezien de specifieke behoeften en de aard van de werkzaamheden van onze deelnemers. Bij een minimum van twaalf deelnemers kunnen wij een besloten opleiding op onze locatie verzorgen. We verstrekken graag een voorstel op maat.

  Al onze instructeurs zijn gescreend en hebben geheimhoudingsovereenkomsten afgesloten met diverse overheidsdiensten. Een specifieke geheimhoudingsovereenkomst voor uw organisatie of dienst is tevens mogelijk.

  Certificering & Erkenning
  Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

  Deze opleiding betreft een erkende registeropleiding welke is getoetst en geaccrediteerd. Voor meer informatie over de erkenning en registratie kunt u de onderstaande opleiding selecteren. Ons opleidingsinstituut is daarmee de enige civiele organisatie in Europa die bevoegd en gerechtigd is om dit diploma uit te reiken. Na afronding van deze opleiding ontvangt u het SPEN diploma:

  Registered Cyber HUMINT Strategic Operator®

  Onze opleidingen en diploma’s genieten brede erkenning en zijn hoog aangeschreven bij verschillende overheidsdiensten, alsook bij een wijd spectrum aan internationale organisaties buiten de overheid. Of u nu al werkzaam bent bij een dergelijke organisatie of juist een functie bij een van deze werkgevers nastreeft, onze opleidingen vormen een waardevolle toevoeging aan uw cv.

  Aantal lesdagen

  Minimale vooropleiding

  Kosten opleiding

  Start opleiding

  Vacatures

  Stroomdiagram

  OSIDATA