• cryptoAI
 • Observatietechniek

  Observatietechniek

  Observatietechniek

  In deze 3-daagse training worden u de nieuwste strategieën en technieken bijgebracht op het vlak van dynamische en statische observaties in zowel urban als woodland areas. Tactische observatie behoort tot de meest complexe methoden als het gaat om informatievergaring. In een maatschappij die steeds waakzamer wordt, kan een professionele observatie enkel nog worden uitgevoerd door een specialist op dit gebied.

  Gedurende deze opleiding wisselen theorie en praktijk zich op een prettige wijze af.

  De training is opgedeeld in drie modules:

  Module 1: Dynamische en Statische Observatie

  In deze module leert u alles over het volgen van een persoon per voertuig, te voet of met het openbaar vervoer. Ook komt het plannen, voorbereiden en innemen van een statische observatiepost aan bod.

  Module 2: Voorbereiding Dynamische Observaties en ABC-procedures

  In deze module benadrukken we het belang van discretie tijdens een observatie om geen aandacht te trekken. U leert de ‘do’s en don’ts’ tijdens het uitvoeren van een observatie. Daarnaast oefent u met de ABC-procedures om subjecten dynamisch te volgen.

  Module 3: Vastlegging

  In deze module leren onze docenten u hoe u activiteiten of gebeurtenissen vastlegt op foto of video, of in de vorm van een geluidsopname.

  Gedurende de training wordt gebruikgemaakt van het leerboek ‘Observatietechniek’ (ISBN 9789464375060), dat door IACA in eigen beheer is ontwikkeld en uitgegeven.

  Overzicht onderdelen Observatietechniek:

  Onderdeel 1: Observatie algemeen

  Onderdeel 2: Radioprocedure

  Onderdeel 3: Materialen

  Onderdeel 4: Statische observatie

  Onderdeel 5: Observatie te voet

  Onderdeel 6: Mobiele observatie

  Onderdeel 7: Landelijke observaties

  Onderdeel 8: Vastlegging / rapportage

  Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

  Deze praktische 3-daagse opleiding is primair ontworpen voor Particulier Onderzoekers, Buitengewoon Opsporingsambtenaren en Sociaal Rechercheurs, en biedt een diepgaande kennis en praktische vaardigheden in dynamische en statische observatietechnieken. Echter, de training staat open voor iedereen die de behoefte heeft aan informatievergaring via observaties, ongeacht hun beroepsmatige achtergrond.

  In een wereld waar de noodzaak van accurate en tijdige informatie cruciaal is, biedt deze opleiding de deelnemers de kans om hun observatievaardigheden te verfijnen en toe te passen in een breed scala aan situaties. Of u nu beroepsmatig observaties dient te verrichten of simpelweg uw vaardigheden op dit gebied wilt aanscherpen, deze training biedt u een stevige basis en waardevolle inzichten, waarmee u effectief kunt manoeuvreren in het domein van observatie en informatievergaring.

  Lesvormen: open, besloten of maatwerk
  Hoewel deze opleiding overwegend klassikaal wordt aangeboden, begrijpen wij dat u mogelijk in een besloten setting vragen wilt stellen vanwege de aard van uw werkzaamheden. Bij een minimum van twaalf deelnemers kunnen wij een besloten opleiding op onze locatie verzorgen. Daarnaast bieden we volledig op maat gemaakte opleidingen aan, gebaseerd op (delen van) deze module. We verstrekken graag een voorstel op maat.

  Al onze instructeurs zijn gescreend en hebben geheimhoudingsovereenkomsten afgesloten met diverse overheidsdiensten. Een specifieke geheimhoudingsovereenkomst voor uw organisatie of dienst is tevens mogelijk.

  Certificering & Erkenning
  Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Deze module maakt deel uit van de erkende opleiding:

  Praktijkdiploma Particulier Onderzoeker

  Deze opleiding betreft een erkende registeropleiding welke is getoetst en geaccrediteerd. Voor meer informatie over de erkenning en registratie kunt u de bovenstaande opleiding selecteren. Na afronding van deze module ontvangt u het IACA-certificaat:

  Observatietechniek

  Onze opleidingen en diploma’s genieten brede erkenning en zijn hoog aangeschreven bij verschillende overheidsdiensten, alsook bij een wijd spectrum aan internationale organisaties buiten de overheid. Of u nu al werkzaam bent bij een dergelijke organisatie of juist een functie bij een van deze werkgevers nastreeft, onze OSINT-opleidingen vormen een waardevolle toevoeging aan uw cv.

  Opvolgende modules

  Als aanvullende opleiding kunt u kiezen voor een van de volgende opleidingen:

  Digitaal rechercheren

  Hypothesevorming en scenariodenken

  Registered Body Language Analyst

  Verhoor-, Interviewtechniek en Body Language

  Interviewspecialist voor Veiligheid en Integriteit op de Werkplek

  Particulier Onderzoeker (SVPB)

  UWVInternational Anti Crime Academy is een scholingspartner van het UWV.

  Aantal lesdagen

  Minimale vooropleiding

  Kosten opleiding

  Start opleiding