• cryptoAI
 • Registered Body Language Analyst

  Registered Body Language Analyst

  Registered Body Language Analyst

  Ontdek de geavanceerde kracht van non-verbale communicatie met onze erkende vierdaagse basisopleiding ‘Registered Body Language Analyst’. Deze opleiding neemt u niet alleen mee in de traditionele aspecten van het lezen van lichaamstaal, maar duikt ook diep in de nieuwste innovatieve ontwikkelingen op dit gebied.

  U leert de subtiele kunst van lichaamstaal begrijpen, van de iris in iemands oog tot de beweging van de tenen. Onze intensieve training omvat geavanceerde technieken zoals AI-gedreven analyse, stemdetectie, het lezen van micro-expressies, en predictive profiling. We verkennen hoe technologie en leugendetectie een nieuwe dimensie kunnen toevoegen aan uw vaardigheden als analist.

  Door deelname aan deze vierdaagse opleiding krijgt u de kans om een gecertificeerde analist te worden, bedreven in het begrijpen van niet alleen de subtiele signalen die mensen onbewust uitzenden, maar ook in het benutten van de nieuwste technologische hulpmiddelen in dit vakgebied.

  Enkele interessante onderwerpen die we zullen behandelen tijdens de opleiding zijn:

  List Icon

  Het vaststellen van een baseline, leer hoe u iemands normale lichaamstaal kunt identificeren om een referentiekader te hebben voor verdere analyses.

  List Icon

  Het herkennen van afwijkingen, leer tekenen van onoprechtheid, informatie verbergen, diepgaand nadenken, of signalen voor verder doorvragen herkennen.

  List Icon

  Het toepassen van predictive profiling in diverse scenario’s, van beveiliging tot persoonlijke interacties.

  List Icon

  Het begrip van isopraxisme, de neiging om het gedrag van anderen te spiegelen, wordt nader onderzocht, evenals blocking behaviors, die wijzen op een defensieve houding of ongemak.

  List Icon

  Het begrijpen van technologisch ondersteunde leugendetectie, stemdetectie en micro-expressies en hoe dit kan worden toegepast in kritieke situaties.

  Dit is slechts een kleine selectie van de onderwerpen die we zullen behandelen. Tijdens onze vierdaagse opleiding wordt u ondergedompeld in een breed scala aan fascinerende onderwerpen, allemaal gericht op het lezen en begrijpen van lichaamstaal.

  In een professionele omgeving kan deze kennis uitzonderlijk waardevol zijn. Denk bijvoorbeeld aan HUMINT operaties waarbij de detectie van subtiele non-verbale signalen kan bijdragen aan uw informatiepositie. Of stel u voor dat u een getuige interviewt, waar het lezen van lichaamstaal kan helpen bij het opbouwen van relaties – een proces dat bekend staat als ‘building rapport’, en het bevorderen van effectievere communicatie.

  Bovendien kunnen inzichten in “deceptive body language” de indicaties versterken dat iemand mogelijk niet de waarheid vertelt, iets verbergt of dat er op een bepaald punt dieper moet worden ingegaan. Dit kan cruciaal zijn in scenario’s variërend van verhoorsituaties tot onderhandelingen op hoog niveau.

  Tijdens deze unieke erkende opleiding ontdekt u het potentieel van non-verbale communicatie hoe u effectiever kunt communiceren, relaties kunt verbeteren en succes kunt behalen in zowel uw professionele als persoonlijke leven.

  Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

  De opleiding tot Registered Body Language Analyst is speciaal ontworpen voor professionals en individuen die hun communicatievaardigheden willen verdiepen door een grondig begrip van non-verbale signalen. Deze opleiding is bijzonder nuttig voor degenen die in hun beroep of dagelijks leven betrokken zijn bij interacties waarbij het belangrijk is om de ware intenties en gevoelens van anderen te begrijpen.

  Enkele voorbeelden van beroepsgroepen die baat kunnen hebben bij deze opleiding:

  Rechtshandhavings- en Veiligheidspersoneel, Human Resource en Managers, Gezondheidszorgprofessionals, Onderhandelaars en Advocaten, Onderwijsprofessionals, Conflict Bemiddelaars en Counselors, Veiligheidsregio Medewerkers, en Defensie.

  De opleiding is ook geschikt voor iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling en die zijn of haar interpersoonlijke vaardigheden wil verbeteren. Het is een uitstekende gelegenheid om diepgaande kennis op te doen over een cruciaal aspect van menselijke interactie en communicatie.

  Lesvormen: open, besloten of maatwerk
  Hoewel deze opleiding overwegend klassikaal wordt aangeboden, begrijpen wij dat u mogelijk in een besloten setting vragen wilt stellen vanwege de aard van uw werkzaamheden. Bij een minimum van twaalf deelnemers kunnen wij een besloten opleiding op onze locatie verzorgen. Daarnaast bieden we volledig op maat gemaakte opleidingen aan, gebaseerd op (delen van) deze module. We verstrekken graag een voorstel op maat.

  Al onze instructeurs zijn gescreend en hebben geheimhoudingsovereenkomsten afgesloten met diverse overheidsdiensten. Een specifieke geheimhoudingsovereenkomst voor uw organisatie of dienst is tevens mogelijk.

  Certificering & Erkenning
  Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

  Deze opleiding betreft een erkende registeropleiding welke is getoetst en geaccrediteerd. Voor meer informatie over de erkenning en registratie kunt u de onderstaande opleiding selecteren. Ons opleidingsinstituut is daarmee de enige civiele organisatie in Europa die bevoegd en gerechtigd is om dit diploma uit te reiken. Na afronding van deze derde module ontvangt u het SPEN diploma:

  Registered Body Language Analyst®

  Onze opleidingen en diploma’s genieten brede erkenning en zijn hoog aangeschreven bij verschillende overheidsdiensten, alsook bij een wijd spectrum aan internationale organisaties buiten de overheid. Of u nu al werkzaam bent bij een dergelijke organisatie of juist een functie bij een van deze werkgevers nastreeft, onze opleidingen vormen een waardevolle toevoeging aan uw cv.

  NIVRE kent 6 PE punten toe aan de register-experts na het volgen van deze opleiding.

  Aanvullende opleidingen

  Als aanvullende opleiding kunt u kiezen voor een van de praktische opleidingen:

  Observatietechniek

  Digitaal rechercheren

  Hypothesevorming en scenariodenken

  Interviewspecialist voor Veiligheid en Integriteit op de Werkplek

  Aantal lesdagen

  Minimale vooropleiding

  Kosten opleiding

  Start opleiding