• cryptoAI
 • OSINT Module 4

  IOSI104

  OSINT Module 4

  Na het succesvol afronden van de module IOSI103, biedt IOSI104 u de kans om uzelf nog verder te verdiepen in de complexe en intrigerende wereld van Open Source Intelligence (OSINT) en Cyber Human Intelligence (Cyber HUMINT).

  In deze geavanceerde module verfijnen we uw vaardigheden in OSINT door u kennis te laten maken met meer gespecialiseerde en geavanceerde technieken. Deze technieken stellen u in staat om nog dieper te graven in openbare bronnen, waardoor uw capaciteit om waardevolle informatie te verzamelen en te analyseren, aanzienlijk wordt versterkt.

  Een essentieel onderdeel van IOSI104 is de integratie van Cyber HUMINT. Hier richten we ons op het begrijpen en analyseren van online gedrag en tekst. Door het bestuderen van psychologische aspecten achter menselijke interacties op het internet, verkrijgt u de vaardigheden om meer informatie te halen uit digitale menselijke bronnen. Dit aspect van de module stelt u in staat om subtiele nuances in online communicatie te identificeren en te interpreteren, wat cruciaal is voor effectieve informatieverzameling in het digitale tijdperk.

  In deze context omvat Cyber HUMINT onder andere het analyseren van teksten om deze naar een specifieke persoon te kunnen herleiden, of het identificeren van iemands afkomst of emotie op basis van hun online uitdrukkingen en gedrag. Dit stelt u in staat om niet alleen feitelijke informatie te verzamelen, maar ook om een dieper begrip te krijgen van de personen achter de informatie. Deze vaardigheden zijn van onschatbare waarde in het snel evoluerende domein van online onderzoek en digitale inlichtingen, waar het herkennen van de juiste context en de onderliggende betekenis van informatie essentieel is voor het vormen van een nauwkeurig en compleet beeld.

  De IOSI104-module is niet alleen een leertraject, maar ook een investering in uw professionele toekomst, waarmee u zich onderscheidt als een veelzijdige en deskundige professional in het dynamische veld van OSINT en Cyber HUMINT.

  Overzicht onderdelen IOSI104:

  Onderdeel 20: Digitale tekstanalyse

  Onderdeel 21: Cyber Human Intelligence

  Onderdeel 22: Predictive Forensic Data Analytics & Visualisation®

  Onderdeel 23: Digitale profiel- en groepsanalyse

  Onderdeel 24: Virtual Body Language

  Onderdeel 25: Bescherming en bewustwording van uw eigen identiteit en digitale informatie

  Onderdeel 26: Artificial Intelligence, informatieverzameling en analyse > Cyber HUMINT

  Onderdeel 27: Cyberpsychology

  Gedurende deze module krijgen de deelnemers toegang tot een unieke toolset, speciaal ontwikkeld door IACA. Deze IACA toolset omvat exclusieve OSINT-tools die optimaal zijn voor het snel doorzoeken van social media bronnen zoals Facebook en Telegram, het visualiseren van geolocaties, het optimaliseren van zoekmachines en het duidelijk in kaart brengen van online netwerken en connecties. Daarnaast worden de deelnemers ook onderwezen in de unieke OSINT-methodieken en procedures die door IACA zijn ontwikkeld, wat hen in staat stelt om op een gestructureerde en efficiënte wijze informatie te verzamelen en analyseren. Door de integratie van de specifieke IACA-toolset en -methodieken is deze opleiding uniek en exclusief te volgen bij IACA.

  Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

  De opleiding IOSI104 is zorgvuldig samengesteld voor professionals die hun kennis en vaardigheden in Open Source Intelligence (OSINT) willen verdiepen na het voltooien van IOSI103. Deze module is meer dan slechts een vervolg; het biedt een diepgaande verkenning en verrijking van de OSINT-expertise, met een speciale focus op het integreren van Cyber Human Intelligence (Cyber HUMINT) technieken.

  Professionals die zich willen bekwamen in het verfijnen van hun OSINT-vaardigheden en daarnaast nieuwe Cyber HUMINT-technieken willen leren om informatie nog effectiever te traceren en te interpreteren, zullen deze module uitermate nuttig vinden. IOSI104 introduceert benaderingen die zowel diepgaand als praktisch zijn, perfect afgestemd op de behoeften van diegenen die werkzaam zijn in een omgeving waar nauwkeurige en diepgaande analyse van digitale informatiestromen en online bronnen essentieel is.

  Kortom, deze opleiding is ontworpen voor professionals die niet alleen hun vaardigheden in OSINT willen uitbreiden, maar ook de technieken van Cyber HUMINT willen beheersen. Het voltooien van IOSI104 stelt u in staat om als expert te opereren in de dynamische wereld van digitale inlichtingen.

  Lesvormen: open, besloten of maatwerk
  Hoewel onze opleiding voornamelijk in een besloten setting wordt aangeboden, gezien de specifieke behoeften en de aard van de werkzaamheden van onze deelnemers, bieden we deze ook een of twee keer per jaar aan in een open, klassikale vorm. Wij begrijpen dat u in een besloten setting mogelijk specifieke vragen wilt stellen. Bij een minimum van twaalf deelnemers kunnen wij een besloten opleiding op onze locatie verzorgen. Daarnaast bieden we volledig op maat gemaakte opleidingen aan, gebaseerd op (delen van) deze module. We verstrekken graag een voorstel op maat.

  Al onze instructeurs zijn gescreend en hebben geheimhoudingsovereenkomsten afgesloten met diverse overheidsdiensten. Een specifieke geheimhoudingsovereenkomst voor uw organisatie of dienst is tevens mogelijk.

  Certificering & Erkenning
  Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

  Deze opleiding betreft een erkende registeropleiding welke is getoetst en geaccrediteerd. Voor meer informatie over de erkenning en registratie kunt u de onderstaande opleiding selecteren. Ons opleidingsinstituut is daarmee de enige civiele organisatie in Europa die bevoegd en gerechtigd is om dit diploma uit te reiken. Na afronding van deze vierde module ontvangt u het Post-HBO diploma:

  Registered Open Source Intelligence Expert- A®

  Onze opleidingen en diploma’s genieten brede erkenning en zijn hoog aangeschreven bij verschillende overheidsdiensten, alsook bij een wijd spectrum aan internationale organisaties buiten de overheid. Of u nu al werkzaam bent bij een dergelijke organisatie of juist een functie bij een van deze werkgevers nastreeft, onze opleidingen vormen een waardevolle toevoeging aan uw cv.

  Aantal lesdagen

  Minimale vooropleiding

  Kosten opleiding

  Start opleiding

  Vacatures

  Stroomdiagram

  OSIDATA