• cryptoAI
 • OSINT Module 3

  IOSI103

  OSINT Module 3

  Na het succesvol afronden van de module IOSI102, krijgt u de gelegenheid om door te stromen naar deze vervolgmodule IOSI103. Deze driedaagse module bouwt voort op de reeds verworven kennis en breidt deze uit, waardoor u vergaande expertise op het gebied van Open Source Intelligence opdoet. Deze module introduceert ook nieuwe elementen die direct toepasbaar zijn in de praktijk van informatiegestuurd werken, zowel in financiële onderzoeken als in bredere veiligheids- en opsporingscontexten. Na afronding van deze module wordt u erkend als een professional en expert met ruime kennis in dit boeiende OSINT-vakgebied.

  Overzicht onderdelen IOSI103:

  Onderdeel 16: Het visualiseren en analyseren van digitale informatie (o.a. Maltego)

  Onderdeel 17: Operationele Informatievaardigheid Level-3

  Onderdeel 18: Operatiemanagement in complexe, multidisciplinaire onderzoeken

  Onderdeel 19: Alternatieve onderzoeksmethodieken en bronnen

  Onderdeel 20: Het monitoren van (social) media bronnen en geolocaties voor real-time intelligence

  Onderdeel 21: Integratie van OSINT in bredere onderzoeksstrategieën voor financiële criminaliteit en veiligheidsdreigingen

  Gedurende deze module krijgen de deelnemers toegang tot een unieke toolset, speciaal ontwikkeld door IACA. Deze IACA toolset omvat exclusieve OSINT-tools die optimaal zijn voor het snel doorzoeken van social media bronnen zoals Facebook en Telegram, het visualiseren van geolocaties, het optimaliseren van zoekmachines en het duidelijk in kaart brengen van online netwerken en connecties. Deze tools zijn waardevol voor diverse toepassingen, waaronder financieel onderzoek, opsporing van personen en analyse van criminele netwerken.

  Daarnaast worden de deelnemers onderwezen in de unieke OSINT-methodieken en procedures die door IACA zijn ontwikkeld. Deze stellen hen in staat om op een gestructureerde en efficiënte wijze informatie te verzamelen en analyseren, zowel voor financieel-economische vraagstukken als voor bredere veiligheids- en opsporingsdoeleinden. De opleiding biedt inzichten in het opsporen van diverse vormen van criminaliteit, waaronder financiële delicten, maar ook in het onderzoeken van complexe organisatiestructuren en het traceren van individuen.

  Door de integratie van de veelzijdige IACA-toolset en -methodieken is deze opleiding uniek en exclusief te volgen bij IACA. 

  Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

  Deze opleiding is zorgvuldig samengesteld voor personen die zich willen verdiepen in de wereld van Open Source Intelligence (OSINT) na het voltooien van de module IOSI102. De vervolgmodule, IOSI103, is niet zomaar een vervolg, maar een intensieve verdieping die voortbouwt op de fundamenten die zijn gelegd in de voorgaande module.

  Professionals die zich willen bekwamen in geavanceerde technieken en methodologieën binnen OSINT zullen deze module bijzonder waardevol vinden. Hierin worden nieuwe, praktijkgerichte technieken geïntroduceerd die direct toepasbaar zijn in het veld van informatiegestuurd werken. Dit maakt de opleiding bijzonder relevant voor onderzoekers, analisten en professionals die te maken hebben met digitale informatiestromen en online bronnen.

  Kortom, deze opleiding is bedoeld voor diegenen die zich niet alleen willen onderscheiden in het OSINT-domein, maar ook erkend willen worden als ware experts en leiders in het veld. Het afronden van IOSI103 positioneert u als een professional met diepgaande, uitgebreide kennis en vaardigheden in het dynamische en steeds evoluerende landschap van OSINT.

  Lesvormen: open, besloten of maatwerk
  Hoewel deze opleiding overwegend klassikaal wordt aangeboden, begrijpen wij dat u mogelijk in een besloten setting vragen wilt stellen vanwege de aard van uw werkzaamheden. Bij een minimum van twaalf deelnemers kunnen wij een besloten opleiding op onze locatie verzorgen. Daarnaast bieden we volledig op maat gemaakte opleidingen aan, gebaseerd op (delen van) deze module. We verstrekken graag een voorstel op maat.

  Al onze instructeurs zijn gescreend en hebben geheimhoudingsovereenkomsten afgesloten met diverse overheidsdiensten. Een specifieke geheimhoudingsovereenkomst voor uw organisatie of dienst is tevens mogelijk.

  Certificering & Erkenning
  Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

  Deze opleiding betreft een erkende registeropleiding welke is getoetst en geaccrediteerd. Voor meer informatie over de erkenning en registratie kunt u de onderstaande opleiding selecteren. Ons opleidingsinstituut is daarmee de enige civiele organisatie in Europa die bevoegd en gerechtigd is om dit diploma uit te reiken. Na afronding van deze derde module ontvangt u het Post-HBO diploma:

  Registered Open Source Intelligence Expert- B®

  Registered Open Source Intelligence Expert- A®

  Onze OSINT-opleidingen en diploma’s genieten brede erkenning en zijn hoog aangeschreven bij verschillende overheidsdiensten, alsook bij een wijd spectrum aan financiële en internationale organisaties buiten de overheid. Of u nu al werkzaam bent bij een dergelijke organisatie of juist een functie bij een van deze werkgevers nastreeft, onze OSINT-opleidingen vormen een waardevolle toevoeging aan uw cv.

  Aanvullende opleidingen

  Als aanvullende opleiding kunt u kiezen voor IOSI104: OSINT Module 4.

  Aantal lesdagen

  Minimale vooropleiding

  Kosten opleiding

  Start opleiding

  Vacatures

  Stroomdiagram

  OSIDATA