• cryptoAI
 • Interviewspecialist voor Veiligheid en Integriteit op de Werkplek 

  Veiligheid en Integriteit op de Werkplek 

  Interviewspecialist voor Veiligheid en Integriteit op de Werkplek 

  In de hedendaagse complexe werkomgevingen is het cruciaal om een duidelijk inzicht te krijgen in de onderliggende problemen die de integriteit en veiligheid op de werkplek kunnen beïnvloeden. 

  Onze 3-daagse opleiding ‘Interviewspecialist Integriteit en Veiligheid op de Werkplek’ is speciaal ontworpen om in deze behoefte te voorzien. Een kernaspect van deze opleiding betreft het toepassen van de juiste interviewtechnieken, een essentieel instrument om erachter te kunnen komen wat er daadwerkelijk speelt en het begrijpen van de ervaringen en zorgen van werknemers.

  Tijdens veel integriteitsonderzoeken, uitgevoerd door zowel interne als externe partijen, wordt vaak niet de juiste aanpak gevolgd tijdens interviews. Dit leidt tot een gebrek aan openheid van de geïnterviewden en kan resulteren in een onvolledig of vertekend beeld van de situatie. Deze opleiding is nauwkeurig samengesteld om professionals op te leiden in het toepassen van empathische, respectvolle, en effectieve interviewtechnieken. Hierdoor kunnen zij een veilige omgeving creëren waarin geïnterviewden zich comfortabel en veilig voelen om hun verhaal te delen.

  Veilige Gespreksomgeving Creëren

  Leer hoe u een ondersteunende en niet-bedreigende omgeving kunt creëren waarin geïnterviewden zich veilig voelen om open en eerlijk te communiceren.

  Geavanceerde Vraagtechnieken

  Verdiep u in geavanceerde vraagtechnieken die helpen om tot de kern van de zaak te komen, terwijl u een respectvolle en begripvolle houding behoudt.

  Non-verbale Communicatie en Empathie

  Ontwikkel een diepgaand begrip van non-verbale communicatie en leer hoe empathie kan worden gebruikt om vertrouwen te bouwen en eerlijke antwoorden te verkrijgen.

  Omgaan met Gevoelige Onderwerpen

  Verwerf vaardigheden om gevoelige onderwerpen tactvol aan te pakken, waardoor geïnterviewden zich op hun gemak voelen om cruciale informatie te delen.

  Analyse en Interpretatie

  Leer hoe u de verkregen informatie nauwkeurig kunt analyseren en interpreteren om een helder en waarheidsgetrouw beeld te krijgen van de situatie op de werkplek.

  Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

  Deze opleiding is specifiek ontwikkeld voor professionals die zich willen specialiseren in het uitvoeren van integriteitsonderzoeken een organisatie, en dit met een hoge mate van professionaliteit en ethische verantwoordelijkheid willen doen. 

  De nadruk van de opleiding ligt op het aanleren van effectieve en respectvolle interviewtechnieken, waardoor deelnemers in staat zijn diepgaande inzichten te verkrijgen in de kwesties die de integriteit en veiligheid op de werkplek kunnen beïnvloeden. Dit maakt de opleiding bijzonder relevant voor personen in leidinggevende posities, HR-professionals, interne en externe onderzoekers, en anderen die betrokken zijn bij het waarborgen van de organisatorische integriteit en veiligheid.

  Door het volgen van deze opleiding, worden deelnemers uitgerust met de nodige vaardigheden en kennis om een cultuur van openheid en respect te bevorderen, waardoor medewerkers zich veiliger en comfortabeler voelen om hun ervaringen en zorgen te delen. Dit is van cruciaal belang voor het identificeren en aanpakken van mogelijke problemen die de werkomgeving kunnen ondermijnen.

  Bovendien is deze opleiding ook geschikt voor professionals die hun carrière willen voortzetten of uitbreiden in gerelateerde domeinen zoals bedrijfsonderzoek, risicobeheer, en consultancy op het gebied van integriteit en veiligheid. De vaardigheden en kennis die in deze opleiding worden aangeboden, zijn ontworpen om de deelnemers een concurrentievoordeel te geven in de hedendaagse complexe en veeleisende werkomgevingen, waar het vermogen om effectieve en ethische integriteitsonderzoeken uit te voeren, van onschatbare waarde is.

  Lesvormen: open, besloten of maatwerk
  Hoewel deze opleiding overwegend klassikaal wordt aangeboden, begrijpen wij dat u mogelijk in een besloten setting vragen wilt stellen vanwege de aard van uw werkzaamheden. Bij een minimum van twaalf deelnemers kunnen wij een besloten opleiding op onze locatie verzorgen. Daarnaast bieden we volledig op maat gemaakte opleidingen aan, gebaseerd op (delen van) deze module. We verstrekken graag een voorstel op maat.

  Al onze instructeurs zijn gescreend en hebben geheimhoudingsovereenkomsten afgesloten met diverse overheidsdiensten. Een specifieke geheimhoudingsovereenkomst voor uw organisatie of dienst is tevens mogelijk.

  Certificering & Erkenning
  Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

  Deze opleiding betreft een erkende registeropleiding welke is getoetst en geaccrediteerd. Voor meer informatie over de erkenning en registratie kunt u de onderstaande opleiding selecteren. Ons opleidingsinstituut is daarmee de enige civiele organisatie in Europa die bevoegd en gerechtigd is om dit diploma uit te reiken. Na afronding van deze opleiding ontvangt u het SPEN diploma:

  Interviewspecialist voor Veiligheid en Integriteit op de Werkplek

  Onze opleidingen en diploma’s genieten brede erkenning en zijn hoog aangeschreven bij verschillende overheidsdiensten, alsook bij een wijd spectrum aan internationale organisaties buiten de overheid. Of u nu al werkzaam bent bij een dergelijke organisatie of juist een functie bij een van deze werkgevers nastreeft, onze opleidingen vormen een waardevolle toevoeging aan uw cv.

  NIVRE kent 6 PE punten toe aan de register-experts na het volgen van deze opleiding.

  Aanvullende opleidingen

  Als aanvullende opleiding kunt u kiezen voor een van de praktische opleidingen:

  Particulier Onderzoeker

  Praktijkdiploma Particulier Onderzoeker

  Registered Body Language Analyst

  UWVInternational Anti Crime Academy is een scholingspartner van het UWV.

  Aantal lesdagen

  Minimale vooropleiding

  Kosten opleiding

  Start opleiding