• cryptoAI
  • Technical OSINT Training

    IOSI109

    Technical OSINT Training

    De snelle technologische vooruitgang binnen de IT-sector biedt zowel kansen als uitdagingen voor OSINT-onderzoekers (zowel particulier als overheidsinstanties), maar opent ook de deur voor (criminele) hackers. Om deze bedreigingen een stap voor te zijn, is het essentieel om uw organisatie en werkprocessen door de lens van een potentiële aanvaller te bekijken. Wat zijn hun aandachtspunten? Hoe dringen ze binnen in een netwerk? En hoe laten ze zo min mogelijk digitale sporen achter?

    In onze Technical OSINT-training wordt de Cyber Kill Chain gebruikt om de verschillende fases te illustreren die een hacker doorloopt om toegang te krijgen tot uw organisatie. Daarna richten we ons op de beste strategieën om uw organisatie of onderzoek te beveiligen, met behulp van de ‘Defense in Depth’-benadering. Hierbij wordt er aandacht geschonken aan fysieke, technische en administratieve beveiligingsmaatregelen en hoe deze toe te passen zijn.

    Met de kennis van de hacker mindset en de technische beschermingsmogelijkheden op zak, verkennen we vervolgens hoe u uw onderzoek digitaal kunt uitvoeren terwijl u uw digitale footprint minimaliseert.

    “The quieter you become the more you are able to hear” – biedt een passend mantra voor deze training.

    Overzicht onderdelen Technical OSINT:

    Onderdeel 1: Bewustzijn creëren omtrent (cyber) dreigingen en de daarbij horende technieken.

    Onderdeel 2: Toepassing van Threatmodelling en de CIA-driehoek voor een solide beveiligingsfundament.

    Onderdeel 3: Implementatie van operationele veiligheidsmaatregelen in zowel bedrijfsvoering als onderzoek.

    Onderdeel 4: Het doorgronden en toepassen van het OPSEC-proces.

    Onderdeel 5: Kennis en inzicht in het benutten van hardware en software maatregelen voor optimale OPSEC.

    Onderdeel 6: Demonstraties en praktijkvoorbeelden om de geleerde concepten te verduidelijken en toe te passen.

    Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

    Deze ééndaagse training is ontworpen voor personen die actief zijn op het gebied van digitaal onderzoek (OSINT) of die een diepgaander begrip wensen te krijgen van hackersmethoden, om deze kennis vervolgens toe te passen ter bescherming van zichzelf of hun organisatie. Het is vooral gunstig voor OSINT-onderzoekers, en anderen wiens rol vereist dat zij de tactieken en technieken van hackers begrijpen om zo de digitale veiligheid te verhogen en bewustzijn te creëren omtrent hun eigen digitale sporen (digitale footprint).

    Lesvormen: open, besloten of maatwerk
    Hoewel deze opleiding overwegend klassikaal wordt aangeboden, begrijpen wij dat u mogelijk in een besloten setting vragen wilt stellen vanwege de aard van uw werkzaamheden. Bij een minimum van twaalf deelnemers kunnen wij een besloten opleiding op onze locatie verzorgen. Daarnaast bieden we volledig op maat gemaakte opleidingen aan, gebaseerd op (delen van) deze training. We verstrekken graag een voorstel op maat.

    Al onze instructeurs zijn gescreend en hebben geheimhoudingsovereenkomsten afgesloten met diverse overheidsdiensten. Een specifieke geheimhoudingsovereenkomst voor uw organisatie of dienst is tevens mogelijk.

    Certificering & Erkenning
    Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Na afronding van deze training ontvangt u het IACA-certificaat:

    Technical OSINT

    Onze opleidingen en diploma’s genieten brede erkenning en zijn hoog aangeschreven bij verschillende overheidsdiensten, alsook bij een wijd spectrum aan internationale organisaties buiten de overheid. Of u nu al werkzaam bent bij een dergelijke organisatie of juist een functie bij een van deze werkgevers nastreeft, onze OSINT-opleidingen vormen een waardevolle toevoeging aan uw cv.

    Opvolgende modules

    Als aanvullende opleiding kunt u kiezen voor de opleiding IOSI101: OSINT Module 1.

    Aantal lesdagen

    Minimale vooropleiding

    Kosten opleiding

    Start opleiding

    Vacatures

    Stroomdiagram

    OSIDATA