• cryptoAI
 • Verhoor-, Interviewtechniek en Body Language

  Verhoor-, Interviewtechniek en Body Language

  Verhoor-, Interviewtechniek en Body Language

  In de wereld van onderzoek en informatievergaring zijn vaardigheden in het uitvoeren van verhoren en interviews cruciaal. Het hoofddoel van een verhoor of interview is het verkrijgen van diepgaande (achtergrond)informatie of inlichtingen, welke een fundamentele rol spelen in het ontrafelen van de waarheid of het verzamelen van essentiële informatie voor een bepaald onderzoek of operatie. Deze vorm van informatieverzameling staat bekend als ‘Human Intelligence’ (HUMINT).

  Onze training in verhoor-, interviewtechniek en body language is ontworpen om professionals te voorzien van praktische en effectieve technieken voor het voeren van gesprekken en het afnemen van verhoren en interviews. Gedurende deze intensieve training worden deelnemers ondergedompeld in een reeks praktische verhoor- en interviewtechnieken, die wetenschappelijk zijn bewezen als effectief. Het unieke van deze training is de geïntegreerde benadering waarbij verhoortechnieken worden gecombineerd met statement analyse en het ‘lezen’ van lichaamstaal en micro-expressies.

  De training stelt de deelnemers in staat om:

  Verschillende verhoor- en interviewtechnieken te leren en te oefenen met een professionele acteur, wat een realistische leerervaring biedt.

  Statement analyse toe te passen om de consistentie en waarheid van de verkregen informatie te evalueren.

  Inzicht te krijgen in body language en micro-expressies om een dieper begrip te krijgen van de non-verbale communicatie van de geïnterviewde persoon.

  Vooral de synergie van de juiste verhoortechniek, statement analyse, en body language legt een solide fundament voor het effectief horen en verhoren van individuen, en het verzamelen van cruciale (achtergrond)informatie. Deelnemers vinden onze training bijzonder toepasbaar en praktisch. De theorie die tijdens de lessen wordt gepresenteerd, wordt regelmatig afgewisseld met praktische oefeningen waardoor de aangeleerde methodieken direct in de dagelijkse praktijk van de deelnemers kunnen worden toegepast. Met de vaardigheden en kennis opgedaan tijdens deze training, zijn de deelnemers goed uitgerust om effectieve verhoren en interviews af te nemen in hun professionele bezigheden.

  Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

  Deze training is zorgvuldig samengesteld voor iedereen die in een professionele setting (achtergrond)informatie of inlichtingen moet vergaren door middel van het voeren van (telefoon/video)gesprekken, verhoren of interviews. Het curriculum is ontwikkeld met het oog op de unieke uitdagingen en eisen die deze communicatievormen met zich meebrengen.

  Bij het identificeren van de doelgroep voor deze training, komen enkele beroepsgroepen als voorbeelden naar voren:

  Medewerkers van opsporingsdiensten, risico- en compliance professionals, fraudemedewerkers en schade-experts, maar ook hulpverleners of medewerkers binnen veiligheidsregio’s.

  De training is ontworpen om een breed scala aan professionals te bedienen, en biedt een diepgaande duik in de technieken en best practices die essentieel zijn voor effectieve communicatie en informatievergaring in een professionele context.

  Lesvormen: open, besloten of maatwerk
  Hoewel deze opleiding overwegend klassikaal wordt aangeboden, begrijpen wij dat u mogelijk in een besloten setting vragen wilt stellen vanwege de aard van uw werkzaamheden. Bij een minimum van twaalf deelnemers kunnen wij een besloten opleiding op onze locatie verzorgen. Daarnaast bieden we volledig op maat gemaakte opleidingen aan, gebaseerd op (delen van) deze module. We verstrekken graag een voorstel op maat.

  Al onze instructeurs zijn gescreend en hebben geheimhoudingsovereenkomsten afgesloten met diverse overheidsdiensten. Een specifieke geheimhoudingsovereenkomst voor uw organisatie of dienst is tevens mogelijk.

  Certificering & Erkenning
  Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs).

  Deze opleiding betreft een erkende registeropleiding welke is getoetst en geaccrediteerd. Voor meer informatie over de erkenning en registratie kunt u de onderstaande opleiding selecteren. Ons opleidingsinstituut is daarmee de enige civiele organisatie in Europa die bevoegd en gerechtigd is om dit diploma uit te reiken. Na afronding van deze opleiding ontvangt u het SPEN diploma:

  Verhoor-, Interviewtechniek en Body Language

  Deze opleiding is tevens een onderdeel van de erkende opleiding Praktijkdiploma Particulier Onderzoeker®.

  Onze opleidingen en diploma’s genieten brede erkenning en zijn hoog aangeschreven bij verschillende overheidsdiensten, alsook bij een wijd spectrum aan internationale organisaties buiten de overheid. Of u nu al werkzaam bent bij een dergelijke organisatie of juist een functie bij een van deze werkgevers nastreeft, onze opleidingen vormen een waardevolle toevoeging aan uw cv.

  NIVRE kent 6 PE punten toe aan de register-experts na het volgen van deze opleiding.

  Aanvullende opleidingen

  Als aanvullende opleiding kunt u kiezen voor een van de praktische opleidingen:

  Observatietechniek

  Digitaal rechercheren

  Hypothesevorming en scenariodenken

  Registered Body Language Analyst

  Interviewspecialist voor Veiligheid en Integriteit op de Werkplek

  UWVInternational Anti Crime Academy is een scholingspartner van het UWV.

  Aantal lesdagen

  Minimale vooropleiding

  Kosten opleiding

  Start opleiding