• cryptoAI
 • OSINT Module 1

  IOSI101

  OSINT Module 1

  Onze docenten hebben jarenlange ervaring in het verzamelen, vastleggen en analyseren van digitale informatie voor diverse sectoren, waaronder financiële instellingen, bedrijven, politie, defensie en (inter)nationale overheidsdiensten. Hun expertise omvat een breed spectrum aan onderzoeksgebieden, zoals financieel-economische criminaliteit en complexe bedrijfsstructuren; witwasconstructies en terrorismefinanciering; opsporing van voortvluchtige personen; onderzoek naar criminele en extremistische netwerken; analyse van verborgen vermogens en malafide bedrijfspraktijken; en identificatie van risicogebieden en dreigingen voor de nationale veiligheid.

  Deze veelzijdige kennis heeft geleid tot de erkenning van ons unieke Nederlandse opleidingsprogramma in Digitaal Informatiegestuurd Onderzoeken, Opsporen en Optreden.

  Onze modulaire, klassikale Post-HBO opleiding leert u hoe u informatie uit openbare en semi-openbare bronnen en socialemediabronnen (OSINT en SOCMINT) kunt combineren met geavanceerde digitale onderzoekstechnieken, waaronder:

  List Icon

  C-HUMINT: Cyber-Human Intelligence

  List Icon

  PFDAV: Predictive Forensic Data Analytics & Visualisation®

  List Icon

  Digital Profiling and Monitoring

  List Icon

  OSFINT®: Open Source Financial Intelligence

  Deze technieken stellen u in staat om diepgaande analyses uit te voeren op diverse terreinen, van financiële stromen tot criminele netwerken en van persoonsopsporing tot dreigingsanalyse. Hiermee kunt u complexe structuren blootleggen en effectief bijdragen aan diverse opsporings- en veiligheidsonderzoeken.

  Overzicht onderdelen IOSI101:

  Onderdeel 1: Inleiding ‘Digitaal Informatiegestuurd Onderzoeken, Opsporen en Optreden’

  Onderdeel 2: IACA Tactische Digitale Elementen

  Onderdeel 3: Cybersecurity en digitale footprint

  Onderdeel 4: Operators en het samenstellen van effectieve zoekopdrachten

  Onderdeel 5: Documentatie van digitale informatie

  Onderdeel 6: Gebruik virtuele machines en mobiele emulators

  Onderdeel 7: Het dark- en deepweb

  Onderdeel 8: Open Source Financial Intelligence (OSFINT®)

  Onderdeel 9: Geavanceerde monitoring- en alerttechnieken voor digitale bronnen

  Gedurende deze module krijgen de deelnemers toegang tot een unieke toolset, speciaal ontwikkeld door IACA. Deze IACA toolset omvat exclusieve OSINT-tools die optimaal zijn voor het snel doorzoeken van social media bronnen zoals Facebook en Telegram, het visualiseren van geolocaties, het optimaliseren van zoekmachines en het duidelijk in kaart brengen van online netwerken en connecties. Deze tools zijn waardevol voor diverse toepassingen, waaronder financieel onderzoek, opsporing van personen en analyse van criminele netwerken.

  Daarnaast worden de deelnemers onderwezen in de unieke OSINT-methodieken en procedures die door IACA zijn ontwikkeld. Deze stellen hen in staat om op een gestructureerde en efficiënte wijze informatie te verzamelen en analyseren, zowel voor financieel-economische vraagstukken als voor bredere veiligheids- en opsporingsdoeleinden. De opleiding biedt inzichten in het opsporen van diverse vormen van criminaliteit, waaronder financiële delicten, maar ook in het onderzoeken van complexe organisatiestructuren en het traceren van individuen.

  Door de integratie van de veelzijdige IACA-toolset en -methodieken is deze opleiding uniek en exclusief te volgen bij IACA. 

  Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

  Deze praktische opleiding wordt sterk aanbevolen voor professionals die in hun beroep digitale informatie en inlichtingen moeten kunnen vergaren, documenteren, en analyseren met betrekking tot personen, nationale en internationale bedrijven, organisaties, activiteiten, of netwerken. Dit is essentieel voor het uitvoeren van strafrechtelijke, civielrechtelijke, internationale, interne of financiële onderzoeken, en is vaak cruciaal voor het beschermen van bedrijfsbelangen en het handhaven van nationale en internationale orde en veiligheid. Om dit mogelijk te maken, wordt wordt u intensief onderwezen in de nieuwste technieken en trends binnen het vakgebied van Digitaal Informatiegestuurd Onderzoeken, Opsporen en Optreden, waarbij Open Source Intelligence (OSINT) een sleutelcomponent is.

  Na het voltooien van deze eerste module, beschikt u over de vaardigheden om digitale inlichtingen efficiënt te verzamelen, verwerken en duiden over individuen, nationale en internationale bedrijven, organisaties en netwerken. Dit betreft informatie over hun financiële integriteit, nevenactiviteiten, evenementen, locaties, (wan)prestaties en bezittingen. U leert eveneens hoe u individuen en organisaties online kunt traceren en monitoren om hun huidige en toekomstige plannen en activiteiten in kaart te brengen. De vergaarde informatie kan worden verrijkt met specifieke onderzoeksresultaten, resulterend in een uitgebreider en vollediger inlichtingenbeeld.

  Vanwege de veelzijdige praktische toepassingen is deze opleiding bijzonder geschikt voor een breed spectrum aan professionals, waaronder medewerkers van opsporings- en veiligheidsdiensten, toezichthouders, hypotheek- en verzekeringsadviseurs, KYC, CDD en AML specialisten, acceptanten, schade-experts (met PE-accreditatie van NIVRE) en ambtenaren van gemeenten.

  Lesvormen: open, besloten of maatwerk
  Hoewel deze opleiding overwegend klassikaal wordt aangeboden, begrijpen wij dat u mogelijk in een besloten setting vragen wilt stellen vanwege de aard van uw werkzaamheden. Bij een minimum van twaalf deelnemers kunnen wij een besloten opleiding op onze locatie verzorgen. Daarnaast bieden we volledig op maat gemaakte opleidingen aan, gebaseerd op (delen van) deze module. We verstrekken graag een voorstel op maat.

  Al onze instructeurs zijn gescreend en hebben geheimhoudingsovereenkomsten afgesloten met diverse overheidsdiensten. Een specifieke geheimhoudingsovereenkomst voor uw organisatie of dienst is tevens mogelijk.

  Certificering & Erkenning
  Ons opleidingsinstituut is getoetst door en geregistreerd bij het CRKBO (Centraal Register Kort Beroepsonderwijs). Deze module maakt deel uit van de erkende opleidingen:

  Registered Open Source Intelligence Analyst®

  Registered Open Source Intelligence Expert- B®

  Registered Open Source Intelligence Expert- A®

  Deze opleidingen zijn alle erkende registeropleidingen die zijn getoetst en geaccrediteerd. Voor meer informatie over de erkenning en registratie kunt u de bovenstaande opleiding selecteren. Ons opleidingsinstituut is daarmee de enige civiele organisatie in Europa die bevoegd en gerechtigd is om deze diploma’s uit te reiken. Na afronding van deze eerste module ontvangt u het IACA-certificaat:

  IOSI101: OSINT Module 1

  Onze OSINT-opleidingen en diploma’s genieten brede erkenning en zijn hoog aangeschreven bij verschillende overheidsdiensten, alsook bij een wijd spectrum aan internationale organisaties buiten de overheid. Of u nu al werkzaam bent bij een dergelijke organisatie of juist een functie bij een van deze werkgevers nastreeft, onze OSINT-opleidingen vormen een waardevolle toevoeging aan uw cv.

  NIVRE kent 6 PE punten toe aan de register-experts na het volgen van deze opleiding.

  Opvolgende modules
  Indien u de module IOSI101 met goed gevolg heeft afgerond kunt u deelnemen aan de module IOIS102: OSINT Module 2.

  Aantal lesdagen

  Minimale vooropleiding

  Kosten opleiding

  Start opleiding

  Vacatures

  Stroomdiagram

  OSIDATA