• cryptoAI
 • Forensic Data Analysis (FDA)

  Forensic Data Analysis

  Forensic Data Analysis (FDA)

  Forensic Data Analysis (FDA) met Artificial Intelligence (AI) omvat een geavanceerd proces waarbij criminele en/of terroristische informatie grondig wordt geanalyseerd en geïnterpreteerd. De integratie van AI in FDA transformeert het traditionele onderzoeksdomein naar een innovatieve methode, waardoor het mogelijk wordt om (verborgen) verbanden, patronen en activiteiten met een hogere precisie en efficiëntie te herkennen of te voorspellen.

  Wij bieden een breed scala aan FDA opleidingen met AI, variërend van basisniveaus tot geavanceerde niveaus. Deze opleidingen worden ondersteund door speciaal ontwikkelde forensische software die gebruikmaakt van AI-technologieën. De krachtige, high-speed software stelt gebruikers in staat om indrukwekkende visualisaties te creëren in 2D, 3D of Virtual Reality, wat de analyse van complexe datastructuren aanzienlijk vereenvoudigt.

  Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat de combinatie van AI en visualisaties analisten helpt de geanalyseerde resultaten beter te begrijpen. Dit stelt hen in staat om sneller en accurater (digitaal) onderzoek uit te voeren en goed onderbouwde beslissingen te nemen.

  In de lessen wordt, naast het aanleren van diverse analytische methodieken en AI-technieken, aandacht besteed aan het ontwikkelen van vaardigheden en het begrijpen van relevante terminologie. Praktische analyse vormt een kernonderdeel van het curriculum, met focus op:

  Het detecteren en voorspellen van (financiële) criminele gedragingen met behulp van AI-algoritmen.

  Het in kaart brengen van criminele of terroristische organisaties door netwerkanalyse en machine learning.

  Het doorzoekbaar maken van beschikbare data en het herkennen van patronen door geavanceerde zoek- en analysemethoden met AI.

  Het inzichtelijk maken van social media activiteiten en connecties door middel van AI-gedreven analyse tools.

  Afhankelijk van het opleidingsniveau en de specifieke cursus, worden de lessen verzorgd door ervaren Nederlandse of Amerikaanse docenten met expertise in zowel Forensic Data Analysis als Artificial Intelligence.

  Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

  De opleiding in Forensic Data Analysis (FDA) met Artificial Intelligence (AI) is speciaal ontworpen voor professionals die streven naar het vakkundig ontleden van complexe datastromen om waardevolle inzichten te vergaren in onderzoek naar criminele en/of terroristische activiteiten. Deze opleiding vormt een brug tussen de technologische innovaties in AI en de praktische behoeften van het forensische veld.

  De opleiding is flexibel opgezet om tegemoet te komen aan de unieke behoeften van verschillende organisaties en hun teams. Onze trainingscoördinatoren staan klaar om samen met u een op maat gemaakt curriculum te ontwikkelen dat voldoet aan de leerdoelen en de operationele eisen van uw organisatie.

  Lesvormen: besloten en maatwerk
  Deze opleiding wordt uitsluitend in een besloten vorm aangeboden, zodat we optimaal kunnen inspelen op de specifieke behoeften en vragen die voortvloeien uit de aard van uw werkzaamheden. We organiseren besloten opleidingen vanaf een groep van twaalf deelnemers, waarbij we de mogelijkheid bieden om de inhoud van de opleiding volledig aan te passen aan uw wensen en behoeften. Onze locatie biedt een veilige en discrete omgeving waarin u en uw team zich volledig kunnen focussen op de aangeboden stof. We stellen graag een op maat gemaakt voorstel voor u samen. Zo zorgen we ervoor dat de opleiding naadloos aansluit bij het kennisniveau en de leerdoelen van alle deelnemers.

  Al onze instructeurs zijn gescreend en hebben geheimhoudingsovereenkomsten afgesloten met diverse overheidsdiensten. Een specifieke geheimhoudingsovereenkomst voor uw organisatie of dienst is tevens mogelijk.

  Minimale vooropleiding

  Kosten opleiding

  Start opleiding

  Contact trainingcoördinator