• cryptoAI
 • High Risk (Contra) Surveillance

  High Risk (Contra) Surveillance

  High Risk (Contra) Surveillance

  Deze bijzondere opleiding, ontwikkeld in samenwerking met onze Amerikaanse docenten, is gericht op professionals die actief zijn in het domein van ‘Internationale observatie en inlichtingen’. Medewerkers van het Ministerie van Defensie of Justitie, internationale beveiligingsorganisaties, of particuliere onderzoekers kunnen deelnemen aan deze intensieve 5-daagse training.

  Onderdelen opleiding:

  Onderdeel 1: Observatie en contra-observatie

  Onderdeel 2: Dynamische en statische observatie in hoogrisicogebieden

  Onderdeel 3: Herkenning van contra-observaties

  Onderdeel 4: Technische Observatie en contra-maatregelen (TSCM)

  Onderdeel 5: Missieplanning

  Onderdeel 6: Ondersteunende materialen

  Onderdeel 7: Vermomming en acteren

  Onderdeel 8: Veiligheid van observant en team

  Onderdeel 9: Culturele verschillen en begrippen

  Hoewel observaties in Nederland of België vaak met beperkte voorkennis en risico kunnen worden uitgevoerd, neemt het gevaar significant toe in bepaalde regio’s zoals Latijns-Amerika, Rusland of het Midden-Oosten. De verschillende culturele, religieuze en uiterlijke aspecten vereisen een aangepaste aanpak voor operationele observaties in deze gebieden. Observatie wordt niet alleen gebruikt voor het verzamelen van bewijs, maar ook voor het ondersteunen van beveiligingsteams of het vergaren van inlichtingen, vooral op internationaal vlak. Tijdens deze training, gehouden in Las Vegas en de ruige omgeving eromheen, delen zeer ervaren instructeurs hun expertise in dit specifieke veld.

  Voorbereiding op de training

  De training is zowel fysiek als mentaal zeer intensief en vergt het uiterste van de deelnemers. Oorspronkelijk ontworpen voor speciale leger- en politie-eenheden, is de opleiding nu ook opengesteld voor particulieren, mits zij over de juiste kwalificaties beschikken, om tegemoet te komen aan de veranderende maatschappelijke behoeften en de groeiende interesse van internationale organisaties.

  Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

  Deze opleiding is ontworpen voor professionals die zich willen verdiepen in het domein van internationale observatie en inlichtingen. Het is ideaal voor individuen die betrokken zijn bij beveiligings-, defensie- of justitiële sectoren, en ook voor particuliere onderzoekers die hun vaardigheden op het gebied van observatie en inlichtingenvergaring willen aanscherpen. De training is eveneens geschikt voor diegenen die werkzaam zijn in internationale beveiligingsorganisaties en die hun expertise willen uitbreiden om beter voorbereid te zijn op uitdagingen in verschillende mondiale contexten.

  De opleiding biedt een platform voor zowel mannen als vrouwen om kennis en vaardigheden te verwerven die essentieel zijn voor het navigeren door de complexe en vaak risicovolle gebied van internationale observatie en inlichtingen. Het omvat een breed scala aan relevante onderwerpen, en biedt praktische inzichten en vaardigheden die cruciaal zijn voor het efficiënt en veilig uitvoeren van observatie- en inlichtingentaken op internationaal niveau.

  Referenties en Erkenning

  Het opleidingsinstituut, dat deel uitmaakt van onze Joint Venture, is al meer dan 20 jaar actief in de Verenigde Staten. Het staat geregistreerd als een ‘vocational school’ en heeft onder andere erkenning van de ‘Nevada Board of Post Secondary Education’.

  Aantal lesdagen

  Minimale eisen van deelname

  Start opleiding

  Inschrijven of meer informatie