• cryptoAI
 • Operator High Risk Areas

  PSD Operator

  Operator High Risk Areas

  Deze uitzonderlijke 3-weekse opleiding in Amerika heeft een intensief dagprogramma van meer dan 10 uur. Als toekomstige persoonsbeveiliger/ contractor wordt u door deze intensieve training voorbereid op (internationale) beveiligingstaken met een zeer hoog risicoprofiel. De opleiding duikt diep in de aspecten van persoonsbeveiliging onder acute dreiging, en breidt uw kennis uit naar het beveiligen van internationale konvooien en objectbeveiliging in hoogrisicogebieden. De focus ligt op regio’s zoals Latijns-Amerika, Oost-Europa of het Midden-Oosten, waar de veiligheidsuitdagingen significant zijn.

  Locatie van de opleiding

  De opleiding wordt gehost in een trainingsfaciliteit gelegen in de woestijn van Nevada (USA). Deze locatie is uitgerust met alle denkbare faciliteiten om u op een hoogst professionele wijze voor te bereiden op uw toekomstige taken. Gedurende de opleiding verblijft u in een gerenommeerd hotel gelegen aan de beroemde ‘strip’ van Las Vegas, waardoor een aangename leerervaring gegarandeerd wordt. Na de voltooiing van de opleiding ontvangt u een certificaat, uitgereikt door de Nevada State Department of Education, dat als een waardevolle aanbeveling dient voor sollicitaties bij internationale bedrijven, organisaties en instellingen.

  Voorbereiding voor de opleiding

  De opleiding is zowel fysiek als mentaal uiterst intensief, en vereist een hoge mate van toewijding en inzet. Het is ontworpen om het beste in u naar boven te halen en u voor te bereiden op de realistische uitdagingen van het veld. De opleiding is geïnitieerd voor voormalige leden van speciale eenheden binnen de politie of het leger, die over de benodigde capaciteiten beschikken, en is bedoeld om te voldoen aan de veranderende maatschappelijke behoeften en de toenemende belangstelling van internationale beveiligingsorganisaties.

  Voor wie is deze opleiding ontwikkeld?

  Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor individuen met een sterke achtergrond in militaire of politiediensten, met name diegenen die hebben gediend in speciale eenheden van Defensie of Politie. Met een vereiste van minimaal zeven jaar relevante ervaring, richt de opleiding zich op kandidaten die al een solide basis hebben in tactische en beveiligingsoperaties.

  De cursus is bedoeld voor Europese burgers die een goede beheersing van de Engelse taal hebben, wat essentieel is gezien de opleiding en het bijbehorende materiaal volledig in het Engels worden aangeboden. Het is cruciaal dat deelnemers in het bezit zijn van een Bewijs van Goed Gedrag of, voor Belgische kandidaten, een Bewijs van Goede Zeden, als bewijs van hun integriteit en betrouwbaarheid in het verleden. Bovendien is het bezit van een geldig rijbewijs vereist, wat de mobiliteit en de mogelijkheid om voertuigen te besturen tijdens de training en in het veld aantoont.

  Gezien de intensieve en veeleisende aard van de opleiding, is het noodzakelijk dat deelnemers zowel fysiek als mentaal in uitstekende conditie verkeren. Hierdoor kunnen ze de rigoureuze trainingen en realistische scenario’s die tijdens de cursus worden gepresenteerd, effectief aanpakken.

  De opleiding staat open voor zowel mannen als vrouwen die voldoen aan de gestelde criteria. Een intakegesprek maakt deel uit van de selectieprocedure om te verzekeren dat alle kandidaten aan de hoge standaard van de opleiding kunnen voldoen en bereid en in staat zijn om de uitdagingen die het vakgebied van persoonsbeveiliging en internationale veiligheidsoperaties met zich meebrengt, aan te gaan.

  Samenvattend is deze opleiding ideaal voor toegewijde en ervaren professionals die hun vaardigheden en kennis willen uitbreiden en een carrière in de internationale beveiliging en persoonsbeveiliging ambiëren.

  Referenties en Erkenning

  Het opleidingsinstituut in de Verenigde Staten is geregistreerd als een ‘vocational school’ en geniet erkenning van onder andere de ‘Nevada Board of Post Secondary Education’, alsook van organisaties zoals Dyncorp en Triple Canopy.

  Aantal lesdagen

  Minimale eisen van deelname

  Start opleiding

  Inschrijven of meer informatie